Å jobbe på båt

Da våre besteforeldre var unge, var det slettes ikke uvanlig å ta hyre på båt. Mang en gammel krok har forarmtatoveringer som bevis, og like mange har nok fantastiske historier vi landkrabber aldri vil forstå. Men hadde det ikke vært deilig å nettopp ta seg hyre på en båt, om ikke annet for bare en periode? Kan man det? Ja, er svaret, og her er noen måter du kan gjøre det på.

Christian Radich

Christian Radich er navnet på ei norsk skute spesialbygd for opplæring, og som opererer ut fra Oslo. Alle som vil kan være med å seile på skuta, og underveis blir det lagt vekt på at de medseilende skal få lære så mye som mulig om det å styre ei skute. Dette koster selvsagt penger, og man er kanskje mer en deltaker heller enn en arbeider, men resultatet er likevel at du arbeider på en båt. Og hvem vet, kanskje du lærer såpass at du kan ta hyre som amatørmannskap på en annen båt ved et senere tidspunkt. Skoler kan melde hele skoleklasser på som et alternativ til mer tradisjonelle skoleturer, og voksne kan delta alene eller med barn. Virkelig en lærerik opplevelse – samtidig som man holder en gammel, norsk tradisjon ved like.

Disney Cruise Lines

Å jobbe på båt behøver ikke bety at du skal skru på motorer, heise seil eller – helt i ytterkanten – la folk gå planken. Det kan også bety å jobbe i service-, renholds eller for eksempel treningsbransjen. På alle store cruiseskip finnes tilbud som også krever sitt spesifikke mannskap. Derfor, har du erfaring som servitør, kelner, someliér, spamedarbeider, renholder eller treningsinstruktør har du allerede de kriterier som skal til for å jobbe på Disney Cruise Lines. Men jobber du her er du ikke bare mannskap på en båt – du er også en entertainer, for Disney har høye krav til sine medarbeidere. Videre får du også muligheten til å jobbe sammen med mennesker fra hele verden siden Disney stolt tar imot arbeidere fra over 80 land. Det er også slik at det ikke bare er gjestene som skal føle at de deltar på en opplevelse for livet – det samme gjelder for de som er så heldige å få jobbe ved Disney Cruise Lines.

Private båter

La oss si du har litt erfaring med båt, ikke kaster opp ved tanken på å tilbringe dag ut og inn skvulpende på en bølge, og i tillegg er full av eventyrlyst er det å ta hyre på private båter et alternativ for deg. Det finnes nettsider som er dedikerte til å sette folk som deg i kontakt med båteiere som behøver hjelp. Noen trenger hjelp til å lage mat, andre til å holde båten ren, mens noen kun ønsker selskap på en lang tur over hav som ikke har internettdekning. Her er muligheter både for deg som ønsker fulltidsjobb som profesjonell, eller som kun ønsker å få betalt i form av å få lov å være på båten så lenge du vil.

Comments are closed.