De mest luksuriøse yachtene i verden

Noen ganger lurt på hva du ville gjort om du plutselig kom over – la oss si rundt regnet – en milliard kroner eller så? Der er faktisk mange her i verden som aldri behøver å lure på dette, men som til gjengjeld kan vise til følgende båter:

Christina O

Aristotle Onassis – andre ektemann til den mer kjente Jackie Kennedy – omgjorde denne båten fra bruksbåt til luksuriøs lekestue. Båten er hele 99 meter lang og 11 meter bred, og kan ta opp til 34 overnattingsgjester. Innimellom å slynge seg på dekk eller å drikke cocktails mens man skuer over asurblå hav, kan man også besøke båtens spa-avdeling, bibliotek eller restaurant. For de som lett blir starstruck: På denne båten har også Elizabeth Taylor og Marilyn Monroe satt sin – uten tvil – høyhæltbekledde føtter.

Lady Moura

Dette er en av verdens største yachter – den er rundt 105 meter lang og er utstyrt med to motorer som hver har nesten 7 000 hk – og ryktet skal ha det til at det også er den dyreste med sine rundt 200 millioner dollar I byggekostnader. Båten er privateid og kan ikke leies, noe som vil si at dette rett og slett er eierens «lille» leketøy. Leketøyet inneholder basseng, eget helikopter (for når du har glemt noe på butikken) og- selvsagt – egen strand. Joda, du leste riktig. En strandplattform kommer ut av båtens side, fullt utstyrt med ekte sand. Selv navnet på båten er gravert inn med 24karats gull.

Al Said

Super-yachten Al Said kan huse opp mot 70 passasjerer, og 154 mannskap. Det skulle holde for å føle seg oppvartet. Men også her bør du være venn av eieren for båten kan ikke leies – igjen, et leketøy for de priviligerte få. Men det er greit så lenge vi kan se på. Båten er formidabel – den inneholder en konsertsal stor nok til et 50-manns orkester! Men den er ikke bare stor og vakker, den er også en av verdens raskeste av sitt slag – og det helt uten at lysekronen slenger veggimellom.

A

Om du alltid har hatt lyst å være del av filmen «Haisommer» – spesifikt den scenen hvor haien angriper mennesker i et glassobservatorium – så har du med yachten med det korte navnet A nå muligheten. Ta med medbragt hai for garantert effekt. Ikke bare gir båten muligheten til å observere sjølivet via glass, men den har også muligheten til å være seildrevet – faktisk er det verdens største privateide seile-yacht bygget fordi eieren ikke var helt fornøyd med motor-yachten han allerede hadde – en båt som også kunne fått plass på denne listen. Dette gir yachten det vakre utseendet kun seilbåter har. Seil-yachten er så stor at den har 8 dekk.

Streets of Monaco

Til sist – hvorfor ikke lage en enorm båt som ser ut som grevskapet Monaco? Joda, det er gjort, og tyder vel på at eieren er over gjennomsnittet interessert i Monaco. Her finner du Monte Carlo Casino, Hotel de Paris, Le Racasse og et hotell man bare ellers ville funnet i … nettopp, Monaco. Til tross for sin størrelse har båten bare 7 gjestesuiter, noe som gir en ganske formidabel stykkpris. Båten har ellers tennisbane, egen foss, ubåter og helikopterlandingsplass.

Comments are closed.