De fem dyreste seilbåtene i verden

Seilbåt. Bare ordet får enhver nordmann til å lukke øynene og drømme seg vekk til sol og strand og sommer. Som alltid er det noen som har det bedre enn andre, så også i seilbåtverdenen. Her er fem av verdens aller dyreste båter med seil. Nyt!

Eos

Hadde du hatt 150 millioner dollar brennende i lomma, kunne seilbåten Eos blitt din. Eos er en skonnert med tre master. Båten har plass til 16 overnattende gjester, pluss mannskap, og seiler majestetisk avgårde med sine nesten 94 meter. For at du ikke skal kjede deg – skjer slikt på en seilbåt? – er båten utrustet med både jetski og mindre, mer manøvrerbare båter, og da snakker vi ikke lekebåter i badekaret. Men husk å slå av komfyren før du går på land – i 2012 begynte det å brenne på båten mens den lå i Oslo.

Maltese Falcon

Oppkalt etter en Hollywood-privatdetektiv sniker denne herligheten seg inn på en delt førsteplass med Eos. Båten er 88 meter lang, har plass til 12 overnattingsgjester, og har – som seg hør og bør for en luksusbåt – en egen ubåt. Om ikke det gir deg følelsen av luksus, vil ingenting gjøre det. Båten, som faktisk er en seil-yacht, har vunnet mange priser for sitt spektakulære utseende og unike båtfølelse.

Athena

Athena – gresk gudinne over visdom og krig, og også en av verdens flotteste seilbåter. Båten koster i underkant av 100 millioner dollar, men da får du også en kinosal, et bibliotek og et boblebad med på kjøpet. Er du i beit for penger, kan Athena chartres for rundt 450 000 dollar uken – og hvem har ikke det liggende mellom sofaputene sine? Båten er en klipper, noe som vil si at den er rask, men akkurat som Athena er det også skjønnhet i sikte og du vil garantert bli forført.

M5

M5 er et seilskip bygd med finesse og kjærlighet, og med et system som gir en bedre og mer fløyelsmyk opplevelse på vannet. En båt for deg som ikke vil bli båtsyk – og som har 50 millioner dollar ekstra på konto. Båten tar 14 overnattingsgjester og opp til 15 mannskap, for deg som ikke vil seile selv. Egen garasje finnes her også, slik at gjestene dine kan kjøre tørrskodd til og fra.

Ethereal

Med sine 58 meter, hvite ytre og tradisjonelle indre er Etheral på alle måter en luksusbåt. Den er i tillegg en grønn båt – et energieffektivt fartøy som vil appellere til deg som tenker på miljøet. Den er likevel fullstappet med ny teknologi med sine over 20 datamaskiner, WiFi, Apple TV samt alle mulige vannleketøy du kan tenke deg. Prislappen er snillere enn andre luksusseilbåter, rundt 37 millioner dollar.

Så len deg tilbake og se for deg deg selv på dekk på en av disse formidable luksusseilbåtene, omringet av mannskap som står på pinne for deg. Kanskje ikke oppnåelige båter sånn umiddelbart for oss nordmenn – foruten om hotell- eller matvaregiganter – men det er heldigvis fremdeles gratis å drømme. God imaginær seiltur!

Comments are closed.