3 båter jeg skulle eid

La oss si jeg hadde alt jeg behøvde – hus, salt i grøten og smør på brødet, og selvsagt en god jobb som ga meg inntekt nok til å dekke dette. Da skulle jeg i tillegg ha kjøpt meg båt. Per i dag blir det kun med drømmen, og i nær framtid ser jeg kun for meg at jeg greier å skrape sammen nok penger til en jolle, eller når jeg tenker meg om, kanskje bare en oppblåsbar leketøysbåt. Men det er det som er så fint med å drømme: det er ingen grenser. Selvsagt kunne jeg drømt om båter med fart, eller enmannsfartøy for den helt ultimate introvertopplevelsen, men jeg kjenner jeg heller mot avslapping, komfort og muligheten til å dele sjømannsopplevelsen med mine nærmeste. Dermed er dette min grenseløse drømming. Skip o’hoi!

Amerigo Vespucci

Om jeg først skal drømme, skal jeg drømme stort. Amerigo Vespucci – visstnok mannen som inspirerte til navnet «Amerika», men også et fullrigget seilskip – er den første båten jeg kommer i hug. Bare synet av den er nok til å tilfredsstille alle båtdrømmer: full skute med høye master og nok seil til å ta deg med over de syv hav. Det ser ut som en filmrekvisitt fra «Pirates of the Caribbean», og er så sublimt at jeg tror jeg hadde besvimt hadde jeg eid det. Innvendig er skipet beholdt tradisjonelt, både i utseendet og i måten det arbeides på, som er for hånd heller enn maskiner. Det skader heller ikke at andre båter som møter Amerigo Vespucci slår av sin motor og hyller verdens vakreste seilskute med tre sirenestøt.

Mrs Marietta Cube

Litt mer innenfor hva som kan være mulig i min personlige framtid er sluppen Mrs Marietta Cube. En slupp er et lite seilskip med én mast, noe som tilsier at jeg ikke ville vært avhengig av et mannskap, slik som i tilfellet med Amerigo Vespucci. Båten tar opptil 9 overnattingsgjester i 4 kabiner, med 1 mastersuite. Båten er bygget slik at det er åpen løsning innvendig, uten for mange lukkede rom, og passer således godt for en familie som ønsker å tilbringe tid sammen. Man kan også sitte og spise ved et utendørsbord, noe som jo unektelig gjør at man virkelig nyter båtlivet. Båten inneholder også vannski, dykker- og snorkleutstyr og selvsagt område for å sole seg.

Sjark

Jeg ser at du hever øyenbrynene, men hvorfor ikke sjark? For en mer realistisk drøm står absolutt sjarken sterkt: Den er pen å se på – som regel laget med tredetaljer; den har god plass innvendig til både bespisning og overnatting, og ikke minst tåler den det røffe havet og forholdene vi jo har her i Norge. Skal jeg først ha en båt skal det være en båt jeg kan bruke. Dessuten kan jeg jo fiske fra den, og hvem vil vel ikke ha muligheten til å servere ny- og selvtrukket fisk til sine venner eller familie som man ønsker velkommen om bord? Nei, du, sjarken står høyt, den skal man ikke kimse av.

Comments are closed.